سل الکتروشیمیایی خوردگی
یکی از مشکلات اساسی در آنالیزهای الکتروشیمیایی، عدم تکرارپذیری نتایج حاصل از آنالیز است. عدم تکرارپذیری نتایج، میزان اطمینان از داده های خروجی از دستگاه پتانسیواستات را کاهش میدهد و در نتیجه منجر به افزایش هزینه های آنالیز میشود. هدف از اختراع این سل الکتروشیمیایی، افزایش میزان تکرار پذیری آنالیزهای الکتروشیمیایی و به حداقل رساندن هزینه های مربوط به انجام این آنالیزها است. از این رو این سل، میزان هزینه های اقتصادی مربوط به حوزه صنعت خوردگی را کاهش میدهد.
در سل های معمولی دستگاه پتانسیواستات، فاصله بین الکترودها رعایت نشده و در هر آزمایش این فواصل تغییر کرده و در نتیجه نتایج متفاوتی با خطای نسبی، حاصل میشود. هدف از ساخت این سل الکتروشیمیایی، افزایش تکرارپذیری آنالیزهای الکتروشیمیایی، از طریق ثابت نگه داشتن فاصله بین سه الکترود: کار،مرجع و مقابل است.
از آنجایی که در طول آنالیزهای خوردگی فلز، بایستی تنها یک سطح فلز در تماس با محلول الکترولیت باشد، یکی از مشکلات اساسی در انجام آنالیزهای خوردگی، روند طولانی، هزینه ساز و زمانبر مربوط به قالبگیری کوپن های خوردگی است. در طی فرآیند قالبگیری، یک پوشش عایق پلیمری در سطوح قطعه فلزی ایجاد خواهد شد، به گونه ای که تنها یک رخ از فلز درون سل قرار گرفته و مورد آنالیز قرار میگیرد. این سل به گونهای طراحی شده است که بدون نیاز به قالبگیری، تنها یک سطح فلز در تماس با محلول الکترولیت میباشد.
در سلهای معمولی نمیتوان بدون استفاده از محفظه ی شیشه ای دوجداره و گردش آب، دما را کنترل کرد. همین امر ازیک سو گسترهی کنترل دمایی در سل های الکتروشیمیایی را محدود میسازد و از سوی دیگر بازهی زمانی مربوط به کنترل دمایی را کاهش و هزینه های مصرفی آنالیز را افزایش میدهد.
در سلهای معمولی موجود، کنترل همزمان شرایط فیزیکی و شیمیایی مربوط به آنالیز امکانپذیر نیست.
در این سل الکتروشیمیایی، محل قرار گیری الکترود کار در طول آنالیز ثابت است و با جابجایی سل تغییر نمیکند. این امر نقش مهمی را در افزایش تکرارپذیری نتایج حاصل از آنالیزهای الکتروشیمیایی، به ویژه آنالیز طیف سنجی امپدانس الکتروشیمیایی به منظور بررسی مقاومت در برابر خوردگی فلزات، ایفا میکند. یکی از مسایل مهم به منظور افزایش تکرارپذیری آنالیزهای الکتروشیمیایی مربوط به بررسی خوردگی فلزات مانند: طیف سنجی امپدانس الکتروشیمیایی و پلاریزاسیون تافلی، ثابت نگه داشتن فاصله ی بین الکترود کار و مرجع و به حداقل رساندن این فاصله است، که به خوبی در طراحی این سل اعمال شده است.
یکی از مهمترین عوامل موثر بر نتایج حاصل از آنالیزهای خوردگی توسط دستگاه پتانسیواستات، تغییر شرایط دمایی محیط الکترولیت است. تغییر دما تاثیر عمده ای در تغییر مقاومت خوردگی فلزات دارد. در اختراعات پیشین از محفظه شیشه ای دو جداره و سیستم گردش آب به منظور کنترل دمای محلول درون سل استفاده شده است. در این حالت کنترل دما به صورت نسبی انجام میگیرد. درصورتی که در این اختراع، کنترل دقیق دمای محلول الکترویت درون سل، بدون نیاز به سیستم گردش آب و ساخت سل های دوجداره، تنها با به کارگیری سنسورها و المنت هایی دمایی انجام میگیرد. این امر علاوه بر کنترل دقیق دما در آنالیزهای طولانی مدت، منجر به کاهش هزینه های مربوط به ساخت سل های دوجداره میشود.
جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن زیر تماس حاصل فرمایید.
تلفن همراه و واتساپ: 09358388274
تلفن پشتیبانی: 02167323232