انواع آنتی اسکالانت

 

آنتی اسکالانت که با نام‌های ممانعت کننده رسوب یا ضد رسوب هم شناخته می‌شود در صنایع آب کاربرد بسیار زیادی پیدا کرده است. آب خوراک سیستم‌های RO، بویلرها و سیستم‌های کولینگ (سرد کننده) همواره دارای مقادیر زیادی از فلزات سنگین است که با رسوب بر دیواره‌ی تأسیسات و ممبران‌ها باعث افت شدید کارایی این سیستم‌ها می‌شوند و بدین ترتیب خسارت‌های بسیاری به بار خواهند آورد. این امر موجب شده است که آنتی اسکالانت‌ها در سطح وسیعی مورد استفاده قرار بگیرد.

آنتی اسکالانت‌ها مواد فعال سطحی هستند که از سه روش مانع از تشکیل رسوب می‌شوند:

  1. آنتی اسکالانت‌ها این توانایی را دارند که محلول فوق اشباع از نمک‌ها را بدون تشکیل کریستال پایدار و شفاف نگه دارند.
  2. آنتی اسکالانت‌ها مانع از رشد کریستال‌های رسوب می‌شوند. زمانی که کریستال‌ها با بار سطحی مثبت جذب سطح می‌شوند، آنتی اسکالانت‌ها با بار منفی جذب هسته‌های کریستالی می‌شوند و از طریق ایجاد تعادل الکترواستاتیکی مانع از هسته‌زایی کریستال‌ها در محلول می‌شوند.
  3. آنتی اسکلانت‌ها با ساختار آنیونی خود بین ذرات رسوب و کرسیتالی با بار سطحی مثبت قرار می‌گیرند و منجر به پراکندگی مناسب ذرات رسوب در محلول می‌شوند.

ترکیباتی که معمولاً بیشترین رسوب را در تأسیسات ایجاد می‌کنند شامل کلسیم کربنات، کلسیم فلوراید، کلسیم سولفات، باریم سولفات، استرانسیوم سولفات، آهن و سیلیس می‌باشند. البته در این میان رسوبات سیلیسی و کلسیم فلوئورید کمتر رایج هستند و از لحاظ جغرافیایی در برخی از نقاط مستعد هستند.

یکی از بارزترین ویژگی‌های آنتی اسکالانت‌ها این است که با ایجاد بار آنیونی مانع از به هم چسبیدن کریستال‌های رسوبی می‌شود و همین امر سبب دور شدن این کریستال‌ها از یکدیگر می‌شوند. یافتن یک آنتی اسکالانت که کیفیت مطلوبی داشته باشد و همچنین اندازه قابل استفاده آن از اهمیت بالایی برخوردار است. تمامی دستگاه‌های تصفیه آب صنعتی در صورتی عمر بالایی خواهند داشت که آنتی اسکالانت مرغوبی در آن‌ها به کار برده شود.

بازدارنده‌های رسوب یا آنتی اسکالانت‌ها به طور گسترده‌ای در سیستم‌های صنعتی، مبدل‌های حرارتی و تجهیزات آب شیرین کن یا RO، لوله‌ها و انشعابات و راکتورهای صنعتی کارخانه‌ها کاربرد دارند.

تمامی آب‌ها دارای مواد و املاح یکسانی نیستند و دارای تفاوت‌هایی می‌باشند. برخی از آب‌ها دارای سیلیس بالا، برخی دیگر سولفات و برخی دیگر ممکن است دارای آهن بالایی باشند. از این رو برای تمامی آب‌ها نمی‌توان از یک مدل آنتی اسکالانت استفاده نمود و باید با توجه به نوع آب از آنتی اسکالانت‌های مخصوص و با غلظت‌های متفاوت استفاده کرد.

برخی از ویژگی‌های عمومی آنتی اسکالانت‌ها

  • کنترل رسوبات کربناتی، فسفات‌ها و فلوئوریدی
  • کنترل آهن محلول و نامحلول در آب
  • جلوگیری از رسوب و گرفتگی سیلیکاتی
  • دیسپرس کنندگی (پراکنده‌سازی)
  • قابلیت استفاده برای انواع ممبران (غشا)

آنتی اسکالانت ROPUR چیست؟

آنتی اسکالانت ROPUR به‌طور ویژه با عملکردی فوق‌العاده به‌منظور مهار تشکیل رسوب در فرآیند اسمز معکوس طراحی شده است. آنتی اسکالانت ROPUR تشکیل انواع رسوبات معدنی را در انواع غشاهای پلی آمیدی، استات سلولزی و پلی اتری به حداقل می‌رساند.

آنتی اسکالانت ROPUR مخلوطی از فسفونات‌های آلی و کربوکسیلات‌ها است.

این آنتی اسکالانت با عملکرد بازدارنده رسوب بالا مانع از تشکیل انواع رسوبات معدنی در غشای RO می‌شود.

آنتی اسکالانت ROPUR یک بازدارنده رسوب عالی به‌ویژه برای رسوبات کلسیم کربنات و کلسیم سولفات محسوب می‌شود.

آنتی اسکالانت خارجی/آنتی اسکالانت ROPUR نسبت به سایر آنتی اسکالانت‌ها چه مزیتی دارد؟

کاربرد این ماده به عنوان یک بازدارنده رسوب عالی برای انواع رسوب استرانسیوم سولفات و باریم سولفات است.

این ماده به عنوان یک عامل پراکنده ساز انواع رسوبات آلی و اکسیدهای فلزی کاربرد دارد.

دوز (غلظت) مصرفی آنتی اسکالانت ROPUR

میزان مصرفی آنتی اسکالانت خارجی ROPUR وابسته به خواص آب خوراک است. به‌منظور تزریق این ماده از پمپ‌های PE،PP و یا فولاد روکش‌دار استفاده می‌شود.

این آنتی اسکالانت به هر نسبتی در آب حل می‌شود. با این حال توصیه می‌شود به هنگام استفاده از این آنتی اسکالانت به میزان ۱۰% در آب رقیق شود و پس از ۴۸ ساعت رقیق‌سازی در سیستم تزریق گردد.

دوز (غلظت) مورد نیاز از آنتی اسکالانت وابسته به خصوصیات آب خوراک دارد و معمولاً بین 1-10 پی پی ام است.

در زیر جدولی حاوی خواص فیزیکی و شیمیایی آنتی اسکالانت ROPUR آورده شده است.

خواص آنتی اسکالانت پور

آنتی اسکالانت فلوکن ۲۶۰ (Flocon 260)

یکی دیگر از آنتی اسکالانت‌های پرکاربرد در صنعت RO، آنتی اسکالانت فلوکن ۲۶۰ است. این آنتی اسکالانت از مواد بر پایه کربوکسیلیک اسید ساخته شده است.

یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های آنتی اسکالانت ۲۶۰ این است که در برابر بسیاری از رسوبات مانند رسوبات سیلیکا، رسوبات آهن و غیره کارایی بالایی دارد.

از این محصول می‌توانید در بویلرها، غشا آب شیرین کن و غیره استفاده کنید. میزان غلظت مصرفی آنتی اسکالانت وابسته به نوع آب مورد استفاده شما دارد ولی معمولاً کم‌تر از ۱۰ پی پی ام است.

از آن جایی که این آنتی اسکالانت دارای خاصیت اسیدی است از تماس آن با چشم و دست جلوگیری شود. همچنین از دادن گرما بیش از اندازه به این محصول خودداری نمایید.

برخی مواد با خاصیت آنتی اسکالانتی

  • فسفونات‌ها: یکی از بهترین مواد برای پراکنده‌سازی رسوبات به‌ویژه رسوبات کلسیم، فسفونات‌ها هستند. انواع مختلف فسفونات‌ها مانند ATMP و DTPMP در ساخت انواع آنتی اسکالانت‌ها کاربرد دارند. همچنین لازم به ذکر است برخی از فسفونات‌ها علاوه بر خاصیت ضد رسوبی، خاصیت ضد خوردگی نیز دارند.
  • آکومر: انواع مختلفی از آکومرها مانند آکومر ۲۰۰۰، آکومر ۱۰۰۰ و آکومر ۱۸۵۰ توانایی پراکنده‌سازی مواد را دارند. از آنجایی که این مواد فاقد عنصر فسفر در ساختار خود هستند، از آن‌ها برای مواردی که به میزان انتشار فسفرها حساس هستند، می‌توان استفاده کرد.

عملکرد آنتی اسکالانت را چگونه میتوان سنجید؟

راه‌های آنالیز دقیق آنتی اسکالانت و بررسی عملکرد آنها همیشه قابل ارائه است اما بسیاری فقط بنابر تجربه خود با مصرف چند هفته ای و پیوسته یک محموله آنتی اسکالانت و تغییرات فشار برگشتی سیستم اسمزمعکوس یا همان Reverse Osmosis یا به اختصار RO را ملاک کیفیت محصول قرار می‌دهند.

شیمیچی با عرضه ضدرسوب‌های با کیفیت داخلی و خارجی، ضمن ارائه مشاوره رایگان و تخصصی از استفاده این محصولات توسط مشتریان محترم اطمینان حاصل می‌کند.

جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن شیمیچی تماس حاصل فرمایید.

شماره دفتر شرکت: 02165013197 و 02165013206

شماره همراه و واتساپ: 09358388274

‫0/5 ‫(0 نظر)
‫0/5 ‫(0 نظر)
‫0/5 ‫(0 نظر)